ÚvodBlogINSIA SK už dávno nie je len sprostredkovateľom poistenia, prezradila Monika Vlčková pre FinReport

INSIA SK už dávno nie je len sprostredkovateľom poistenia, prezradila Monika Vlčková pre FinReport

7. Februára 2023 | Rubriky: Blog | INSIA ľudia a trendy | Aktuality

INSIA SK už dávno nie je len sprostredkovateľom poistenia, prezradila Monika Vlčková pre FinReport

Spoločnosť INSIA sa stala súčasťou medzinárodnej skupiny Unilink, ktorá získala 80-percentný podiel vo firme od spoločnosti Marsh. Maklérske spoločnosti s veľmi podobnými modelmi fungovania vidia veľký potenciál najmä vo výmene know-how a skúseností. INSIA očakáva ďalší rast a úspešné akvizície nových pracovníkov.

Platforma ako líder v oblasti poistenia

Spoločnosť Unilink, ktorá vznikla v roku 2010, je najväčším distribútorom retailového poistenia v Poľsku a prostredníctvom siete 12-tisíc agentov a 1 200 pobočiek obsluhuje 3 milióny klientov.

Vstupom na český a slovenský trh spolu s nedávnou akvizíciou Safety Broker v Rumunsku a Moldavsku a spoločnosťou I&G Brokers v Bulharsku vytvorila spoločnosť distribučnú platformu, ktorá je lídrom v oblasti poistenia v šiestich krajinách strednej a východnej Európy so sprostredkovaným poistným v objeme na úrovni jednej miliardy eur.

Chcú expandovať aj do západnej Európy

Poistný trh v Českej republike a na Slovensku je z hľadiska nákupného správania sa zákazníkov veľmi podobný tomu v Poľsku. Naše investície na týchto trhoch súvisia s vysoko rozvinutou mierou penetrácie poistenia v porovnaní s ostatnými krajinami strednej a východnej Európy a dominanciou fyzických distribučných kanálov podporovaných jedinečným franšízovým modelom a technológiou vyvinutou spoločnosťou INSIA,“ povedal predseda predstavenstva Unilink SA Igor Rusinowski.

Podľa neho od roku 2023 má Unilink ambíciu expandovať aj do západnej Európy, a v rámci svojich dlhodobých plánov sa stať vedúcou poisťovacou distribučnou spoločnosťou v Európe.

Generálny riaditeľ INSIA pokračuje

Filozofiou Unilinku pri budovaní skupiny v strednej a východnej Európe je spolupráca so zakladateľmi jednotlivých spoločností, pretože tí najlepšie poznajú miestne trhy a zachovávajú si podnikateľské myslenie. Doterajší riaditeľ Ivan Špirakus tak zostane menšinovým akcionárom spoločnosti INSIA a bude naďalej vykonávať funkciu generálneho riaditeľa spoločnosti.

Začíname novú kapitolu v histórii našej spoločnosti. Vidím obrovský potenciál vo výmene know-how a skúseností so spoločnosťami skupiny Unilink a ostatnými spoluzakladateľmi, pretože náš model fungovania je takmer rovnaký. Verím, že začneme rýchlo rásť organicky aj prostredníctvom akvizícií a prilákame do našej siete nových partnerov,“ hovorí zakladajúci akcionár a generálny riaditeľ spoločnosti.

Viac o spoločnosti INSIA a INSIA SK

Firma bola založená v roku 1992 a je jednou z najväčších sietí poisťovacích a úverových maklérov pôsobiacich v Českej republike, na Slovensku a v Rumunsku, ktorá obsluhuje takmer pol milióna  klientov s 1 300 partnermi v 450 kanceláriách. Celkové poistné v jej správe predstavovalo ku koncu roka 2022 približne 145 miliónov eur.

Na Slovensku pôsobiaca INSIA SK dlhodobo patrí k najúspešnejším samostatným finančným agentom na domácom trhu finančného sprostredkovania. Svoju činnosť odštartovala v roku 2005, pričom jej materská spoločnosť v Česku vlani oslávila 30. narodeniny. Podľa dát stránky registeruz.sk v rokoch 2017 až 2021 v tržbách vždy prekonala hranicu 10 miliónov eur. Firma je plne digitalizovaná.

„Našim partnerom poskytujeme množstvo predovšetkým online nástrojov, ktoré im zjednodušujú a urýchľujú prácu. Všetky zároveň neustále zlepšujeme najmä na základe ich podnetov a používateľských skúseností. Spomeniem najmä náš katalóg produktov, ktorý v sebe zahŕňa nielen poistenie v základnom rozsahu, ale aj v rámci všetkých pripoistení daného produktu,“ konštatuje konateľka INSIA SK Monika Vlčková.

Už nie sú len sprostredkovateľom poistenia

Spoločnosť má na Slovensku v súčasnosti k dispozícii 390 podriadených finančných agentov. „Už dávno nie sme len sprostredkovateľom poistenia, hoci v tejto oblasti sa cítime a chceme byť odborníkom. Za tie roky pôsobenia na trhu sme naskočili aj na vlnu sprostredkovania úverov, lízingov, sporenia, a to vrátane dôchodkového,“ vysvetľuje konateľka, ktorá zároveň pôsobí aj ako odborný garant spoločnosti.

Novinkou, ktorú samostatný finančný agent chystá, je spustenie poskytovania služieb v sektore kapitálového trhu, ktorý je v súčasnosti na finančnom trhu mimoriadne žiadaný.

Spoločnosť má ambíciu ďalej rásť, a preto sa sústredí na akvizície nových partnerov. „Verím, že máme čo ponúknuť finančným agentom, ktorí hľadajú slobodu v rozhodovaní, a zároveň silného partnera, ktorý je skutočne transparentný a vždy drží slovo, pretože princípy a podmienky fungovania INSIA sú už 30 rokov nezmenené,“ uzatvára M. Vlčková.

Prevzaté: finreport.sk

Zdieľajte článok

Sledujte INSIA na sociálnych sieťach

Facebook LinkedIn

pridej se k insia_sk_thumb up

Maklér vo vašom okolí

Užitočný adresár poisťovní

pojistovny banner web