ÚvodBlogBROKER NEWSMali by ste vedieť o PZP...

Mali by ste vedieť o PZP...

3. Marca 2020 | Rubriky: BROKER NEWS

Mali by ste vedieť o PZP...

Čo ak spôsobí nehodu vodič vozidla v medziobdobí, kedy odhlásenie vozidla už prebehlo, ale nebolo ešte prihlásené na nového držiteľa?

 

 

 

Podľa záveru Najvyššieho súdu Slovenskej republiky platí pre túto udalosť stále PZP, ktoré mal uzatvorené pôvodný držiteľ vozidla

„Proces pri zápise zmeny držiteľa motorového vozidla v evidencii je upravený v § 90 zák. č. 315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov (ďalej len „ zák. č. 315/1996 Z.z.“), kde sú stanovené povinnosti držiteľa vozidla pri prevode držby vozidla na inú osobu, podľa ktorého držiteľ vozidla má povinnosť do 7 dní odo dňa, keď došlo k prevodu držby na inú osobu, oznámiť túto skutočnosť na dopravnom inšpektoráte.

pzp-01

Tieto údaje zapíše dopravný inšpektorát do technického preukazu vozidla a následne osoba, na ktorú sa držba vozidla previedla, je povinná osobne požiadať o zápis do dokladov vozidla ako jeho držiteľ, a to do 14 dní odo dňa, kedy sa vozidlo na ňu previedlo, na dopravnom inšpektoráte príslušnom podľa miesta svojho trvalého pobytu alebo sídla.

Ak dopravný inšpektorát nevykonal všetky evidenčné úkony v zmysle § 90 zák. č. 315/1996 Z.z., práva a povinnosti držiteľa vozidla má jeho doterajší držiteľ.“

 

Máte otázky ohľadom poistenia vozidiel? Kontaktujte nás, naši špecialisti zo siete INSIA vám radi pomôžu!

VOLAJTE  +421 220 570 714

PÍŠTE NA INFO@INSIA.COM

Zdieľajte článok

Sledujte INSIA na sociálnych sieťach

Facebook LinkedIn

pridej se k insia_sk_thumb up

Maklér vo vašom okolí

Užitočný adresár poisťovní

pojistovny banner web