ÚvodBlogAko sa nestratiť v číslach?

Ako sa nestratiť v číslach?

16. Apríla 2018 | Rubriky: Blog | INSIA aktuality

Ako sa nestratiť v číslach?

Na svete existujú dve skupiny ľudí. Jedni, ktorí si s číslami dobre rozumejú a všetko riadia podľa nich. Tí druhí majú zasa nadanie pre niečo iné. Len veľmi zriedka sa ale nájde niekto, kto vyniká v oboch.

 

 

Presne toto sme si hovorili, keď sme navrhovali našu poslednú novinku. Naším partnerom síce poskytujeme celý rad dát, ktoré pre nich systém Yeti pravidelne zbiera, ale ako inak prezentovať čísla než v grafoch?

Moja firma

Graf je na jednu stranu skvelá vec, ale má istý problém - nemusí dať veci do súvislostí
. Predstavte si, že jeden mesiac zjednáte 100 zmlúv, druhý 120 a tretí 150. Pokiaľ tieto čísla dáte do prostého grafu, dostanete krásnu čiaru, ktorá mieri hore. Ktokoľvek sa na graf pozrie, vyvodí hneď záver - rastieme, všetko ide skvele. A teraz si predstavte, že všetci okolo zjednávajú každý mesiac 300 zmlúv. Takúto informáciu graf nepodchytí a vy si tak vyvodzujete chybné závery.


Čo ale s tým?

Práve preto sme ku grafom pridali príbeh. Každý mesiac systém YETI automaticky pošle našim obchodným partnerom report, kde grafy doplní o textovú informáciu. Prehľadne popíše, ako si viedli a pridá odporučenie, na čo sa zamerať a kde je možné sa zlepšiť.


V  INSIA nikomu plány nestanovujeme, nikto nemusí obhajovať svoje provízie každý štvrťrok. Pomáhame ale partnerom ich firmu riadiť. A to bez správne pochopených dát nie je možné. Často je totiž ťažké v dennom kolobehu úloh a povinností sa na chvíľu zastaviť a pozrieť sa na  vývoj svojho podnikania s odstupom.


U mesačného reportu si naši obchodní partneri môžu teraz sami nastaviť, aké ciele by chceli dosiahnuť. V takomto prípade YETI vypracuje i priebežné vyhodnotenie a opäť pridá odporučenie.

kontakt SK


Chcete dostávať upozornenia na ďalšie novinky z kuchyne IT spoločnosti INSIA? Prihláste sa k odberu zadaním e-mailovej adresy v hornej časti "Získajte aktuálne novinky z blogu".


Chcete novinku rovno vyskúšať? Kontaktujte nášho manažera starostlivosti o partnerov tu.


Tomáš Brablec

IT riaditeľ INSIA a.s.

 

Zdieľajte článok

Sledujte INSIA na sociálnych sieťach

Facebook LinkedIn

pridej se k insia_sk_thumb up

Maklér vo vašom okolí

Užitočný adresár poisťovní

pojistovny banner web