ÚvodBlogZrážka na zjazdovke vás môže stáť aj desaťtisíce eur. Kedy sa poistenie oplatí?

Zrážka na zjazdovke vás môže stáť aj desaťtisíce eur. Kedy sa poistenie oplatí?

20. Februára 2023 | Rubriky: Blog | INSIA ľudia a trendy | Poistenie osôb

Zrážka na zjazdovke vás môže stáť aj desaťtisíce eur. Kedy sa poistenie oplatí?

Ak sa chystáte na lyže do Álp, poistenie beriete ako samozrejmosť. Ale ak vyrazíte s rodinou na jarné prázdniny do Tatier či inej oblasti na Slovensku, už to také samozrejmé nie je. Komplikácie alebo úrazy si však nevyberajú a môžu vás postretnúť nielen v zahraničí, ale aj na domácich svahoch. V ktorých prípadoch sa vám poistenie oplatí?

Poistenie má zmysel aj pri kratšej dovolenke

Krátkodobé cestovné poistenie má zmysel najmä vtedy, ak nemáte potrebné riziká dojednané vo vašom celoročnom cestovnom poistení. A dvojnásobne to platí, ak patríte medzi športových nadšencov, ktorí počas pobytu na horách lyžujú, jazdia na skútroch alebo sa venujú iným zimným rizikovým športom. V prípade tuzemského cestovného poistenia získate istotu, že vám po prípadnom úraze poisťovňa uhradí príslušnú sumu, ktorá vám iste príde vhod na preklenutie obdobia liečenia. Základné tuzemské cestovné poistenie vás pritom vyjde na necelé 1 euro za každý deň poistenia.

Chcete, aby sme pre vás našli to najvýhodnejšie cestovné poistenie? 
Kontaktujte nás – špecialisti v našej sieti INSIA vám radi pomôžu.

MÁM ZÁUJEM O VÝHODNÉ POISTENIE

Zrážka na zjazdovke vás môže stáť aj desaťtisíce eur


Určite ste v posledných dňoch registrovali medializované incidenty zo slovenských zjazdoviek v Bachledovej doline a Veľkej Rači s ťažkými úrazmi, v jednom prípade dokonca smrť maloletej osoby priamo na svahu.

Preto známy poisťovácky príbeh o tom, ako na zjazdovke zrazíte dobre zarábajúceho rakúskeho advokáta , ktorému budete následne platiť ťažké peniaze za vlečúcu sa liečbu a najmä náhradu jeho ušlého zárobku, vôbec nie je iba zbytočným strašením. Navyše, človeka s vyšším príjmom (alebo s dobrým advokátom) môžete zraziť kľudne aj v Tatrách.

Bežné poistenie zodpovednosti, ktoré máte dojednané napríklad v rámci poistenia vašej domácnosti, pritom nemusí úplne pokryť všetky nároky poškodeného voči vám. Cestovné poistenie je v takom prípade vítaným posilnením vášho už existujúceho poistenia. 

Tip: Viete, že už druhý rok platia na zjazdovkách v Taliansku sprísnené povinnosti?

Zaplatili ste, ale nemôžete ísť. Čo storno?

Storno cesty nie je automatickou súčasťou žiadneho cestovného poistenia a je potrebné ho pripoistiť. Určite sa to oplatí najmä pri drahšej dovolenke, pretože nikdy neviete, čo sa môže počas posledných dní pred cestou prihodiť. Pozor však na to, že toto pripoistenie je potrebné uzatvoriť v dostatočnom predstihu.

Asistenčné služby

Ak cestujete autom, je rozumné vopred myslieť aj na prípadnú poruchu či nehodu. Asistenčné služby k autu v rámci cestovného poistenia vám poskytnú istotu, že sa posádka vášho auta dostane do cieľa, prípadne bude mať cestou kde prespať. 

TIP: Pozrite si, aká je povinná výbava auta pre rok 2023.

Nezabudnite na aplikáciu AutoMobil

Vyrážate na dovolenku autom? Určite vám odporúčame ešte pred odjazdom nainštalovať do mobilu aplikáciu AutoMobil. Môžete si do nej nahrať ľubovoľné dokumenty a doklady, napríklad aj vaše poistenie na zjazdovky. Naviac, bude vašim pomocníkom na cestách a poradí vám, ako správne postupovať pri riešení nehody, poruchy či pri zrážke so zverou. Uľahčí vám aj nákup a správu domácej i zahraničnej elektronickej diaľničnej známky. Všetko, s čím vám aplikácia pomôže, si môžete pozrieť tu.

Stiahnite si ZDARMA aplikáciu pre Android alebo iOS.

google-play-badge sk    app-store_sk 

Chystáte sa na lyžovačku alebo aktívnu športovú dovolenku?
Chcete mať istotu správne nastaveného poistenia?

Kontaktujte nás – špecialisti v našej sieti INSIA vám radi pomôžu.

Zdieľajte článok

Sledujte INSIA na sociálnych sieťach

Facebook LinkedIn

pridej se k insia_sk_thumb up

Maklér vo vašom okolí

Užitočný adresár poisťovní

pojistovny banner web