ÚvodBlog3 otázky, ktoré si položte predtým, než pošlete dieťa na tábor

3 otázky, ktoré si položte predtým, než pošlete dieťa na tábor

10. Augusta 2018 | Rubriky: Blog | Poistenie osôb | Poistenie firiem

3 otázky, ktoré si položte predtým, než pošlete dieťa na tábor

K letným prázdninám neodmysliteľne patria najrôznejšie detské tábory a sústredenia, na ktoré sa tešia deti aj rodičia. Viete, na aké otázky by ste mali vedieť odpovedať predtým, než pošlete vaše dieťa na letné radovánky?

Väčšina rodičov sa nemôže venovať svojim deťom celé dva mesiace. Keď k tomu pripočítame aj fakt, že deti strávia niekoľko dní v prírode na čerstvom vzduchu bez počítača a televízie, nemôžeme sa čudovať, že záujem o podobné akcie stále rastie.

Starostliví rodičia si o vybranom tábore zistia všetko, čo im príde dôležité. Ako a kde budú deti spať, čo budú jesť, aký program je pre ne pripravený a na čo si majú dávať pozor. Tí aktívnejší dokonca prečítajú aj nezávislé diskusie na internete. Na niektoré dôležité otázky, no aj napriek tomu, zabudnú.

1. Má organizátor tábora uzavreté poistenie všeobecnej zodpovednosti?
U akej poisťovne? Aký je limit poistného plnenia?

2. Majú deti uzavreté úrazové postenie? 
Je úrazové poistenie zaistené organizátorom? U akej poisťovne? Na aké sumy?

3. Je uzavreté poistenie vecou účastníkov tábora? 
Proti akým škodám (napr. živlom, odcudzeniu atď.)? U akej poisťovne? Na aké sumy?

Podceniť poistenie sa môže kruto vypomstiť. Nezriedka sú potom rodičia nepríjemne prekvapení, keď musia riešiť situácie vyplývajúce z nesprávne nastaveného poistenia organizátora akcie alebo úrazového poistenia dieťaťa. Dramatických priebehov z detských táborov je pritom celý rad. Svoje o tom vedia aj účastníci detských táborov, ktoré sa konali v roku 1997 v čase veľkej vody v susedných Čechách. Pre tisíce detí vtedy letné prázdniny začali nešťastne. „Okolo ôsmej hodiny ráno sa voda v Třebovce hrozivo zdvíhala, až bola všade okolo a strhávala všetko, čo jej stálo v ceste. Rýchlo sme pozbierali deti, vzali najnutnejšie veci a utekali preč,“ popísal pre ČTK dramatické chvíle vedúci jedného z táborov Miroslav Lipper. (Dostupné zlidovky.cz)

Organizátori, ktorí za deti v čase konania akcie nesú plnú zodpovednosť, by mali mať svoju akciu poistenú. Často sa ale na prekvapenie všetkých stáva, že poistenie nekryje všetky možné riziká. Vybrať správne poistenie, ktoré pokryje všetky riziká, nie je vôbec jednoduché. 

A ako ste na tom vy? Uistili ste sa, že je váš detský tábor dostatočne poistený? V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.


kontakt SK

 

Zdieľajte článok

Sledujte INSIA na sociálnych sieťach

Facebook LinkedIn

pridej se k insia_sk_thumb up

Maklér vo vašom okolí

Užitočný adresár poisťovní

pojistovny banner web