ÚvodBlogČo musíte urobiť skôr, než odídete na letnú dovolenku autom

Čo musíte urobiť skôr, než odídete na letnú dovolenku autom

12. Júla 2019 | Rubriky: Blog | Poistenie osôb

Čo musíte urobiť skôr, než odídete na letnú dovolenku autom

Letné prázdniny sú v plnom prúde a Slováci hromadne cestujú na vysnívanú dovolenku. A opäť, rovnako ako niekoľko rokov po sebe, veľa z nich cestuje vlastným autom. Väčšinou ide o dlhú a nevyspytateľnú cestu, na ktorej sa môže čokoľvek prihodiť. Viete, čo musíte urobiť skôr, než vycestujete?

 

Cesta býva plná prekvapení

Kadiaľ sa dostať do obľúbenej prímorskej destinácie, napr. do Chorvátska alebo Talianska, radí mnoho článkov na internete. Tie sa zaoberajú ideálnou trasou, analýzou poplatkov a radami, kde tankovať.

V ideálnom prípade cesta trvá cca. 10 hodín a človek je s celou rodinou pri mori, už len vyriešiť vynesenie batožiny do apartmánu a hurá s deťmi na pláž. Lenže na tých deväťsto kilometroch cez Rakúsko alebo Maďarsko a ďalšie krajiny sa môže prihodiť nemálo komplikácií, ktoré vidinu krásne strávenej dovolenky dokážu zruinovať.

Nie je asistencia ako asistencia

Aby sa prípadná porucha alebo nehoda na ceste stala len nepríjemnou spomienkou, ktorá vás ale nezastaví na ceste za vašou vytúženou dovolenkou, je potrebné dojednať naozaj kvalitné asistenčné služby.

Základná asistencia, ktorá je bežnou súčasťou povinného zmluvného poistenia (alebo havarijného poistenia), je postavená tak, aby zabezpečila len najnutnejšiu službu, teda odtiahnutie do najbližšieho servisu. Maximálne zaistí dopravu cestujúcich späť domov alebo ich ubytovanie v najbližšom hoteli, väčšinou na jednu noc. Ale pozor, tieto služby môžu byť podmienené nehodou a v prípade poruchy vozidla môže asistenčná centrála iba sprostredkovať pomoc, ktorú si plne hradí klient. A je po dovolenke!

Asistenčné služby na najvyššej úrovni

Asistenčné služby Autom bez starostí od INSIA poskytujú jedno z najširších krytí a fungujú ako v prípade nehody, tak i pri poruche. S dosahom až 1 250 km zaistia odtiahnutie vozidla zo zahraničia do SR a zároveň pristavenie náhradného vozidla až na 8 dní, pričom za tieto služby s využitím programu na 14 dní zaplatíte len 38 €. Ak budete chcieť mať istotu profesionálnej pomoci na ceste po celý rok, je táto služba spoplatnená čiastkou 85 €.

Šikovné cestovné zoznamy

Stiahnite si letný cestovný zoznam, vďaka ktorému si zabalíte všetko dôležité.


Chcete mať istotu, že budete na ceste autom za vašou vysnívanou dovolenkou krytý pre prípad nepríjemných udalostí? Kontaktujte nás, profesionálni poradcovia zo siete INSIA vám radi pomôžu. 

 TLACITKO KONTAKTUJTE NAS

Zdieľajte článok

Sledujte INSIA na sociálnych sieťach

Facebook LinkedIn

pridej se k insia_sk_thumb up

Maklér vo vašom okolí

Užitočný adresár poisťovní

pojistovny banner web